Smaken

Vullingen

Voor de basis van de taart kunt u kiezen uit een vanille- of chocoladebiscuit. Deze luchtige cake bevat geen boter zodat het in combinatie met het zoete van de fondant of marsepein niet te zwaar valt. De taart wordt afhankelijk van de hoogte in meerdere (minimaal 3) lagen gesneden en gevuld. Deze vulling kan uit verschillende smaken bestaan. Een standaard vulling bestaat uit een laagje zelfgemaakte confiture naar keuze en een laagje luchtige vanillecrème, slagroom of banketbakkersroom.

Onze favoriete vullingen zijn:

  • Vanillecrème, zelfgemaakte (passende) confituur en verse aardbeien, bosvruchten of frambozen,
  • Lemoncurdcrème, zelfgemaakte (passende) confituur met verse aardbeien of frambozen,
  • Frambozen crème met verse frambozen,
  • Mokkacrème, slagroom, chocolade en chocoladeboontjes,
  • Witte chocoladecrème, zelfgemaakte frambozenconfituur en verse frambozen,
  • Chocoladecake met monchou room en kersen,
  • Chocoladecake met vanillecrème, (passende) confituur en kersen of frambozen,
  • Chocoladecake, dulce du leche, slagroom en noten,
  • Kaneelcrème met een laagje dulce de leche en gebakken appeltjes,
  • Peanutbuttercrème, dulce du leche en chocolade snippers,
  • Bokkenpootjes slagroom met chocolade.

Dit zijn enkele voorbeelden, er is nog veel meer mogelijk.

De portie berekeningen gaan uit van stukjes taart van 6 bij 5 cm of van 5 bij 5 cm. Als u bijvoorbeeld een taart besteld van 25 bij 25 cm in het vierkant dan is dat voldoende voor 20 (stukjes van 6 bij 5 cm) tot 25 (stukjes van 5 bij 5 cm) personen.

De buitenkant van de taart wordt afgewerkt met een laagje fondant. Ook is het mogelijk om hiervoor marsepein te kiezen. Fondant heeft een zacht “poederachtig” effect aan de taart en heeft vooral de smaak van suiker. Marsepein wordt gemaakt van amandelen en suiker. Marsepein is intenser te kleuren en smaakt naar amandelen.

Voor bruidstaarten, sweet tables, high tea’s of taarten die lang buiten de koeling moeten staan is het niet mogelijk om een vulling te kiezen op basis van slagroom. Deze taarten zullen in alle gevallen gevuld worden met een crème vulling.